Bővebben a Swimseal fülcseppről

A fül védelme

Legalább olyan fontos védeni a fülünket, mint megtanulni úszni!
Az atlétáktól a gyerekekig bárki szenvedhet vízzel kapcsolatos fülproblémákban, mint például az úszófül betegség. A SwimSeal védő fülcsepp megelőzi a fülfájást, amit a vízzel való érintkezés okoz.
 
Kérdések és válaszok, a fülgyulladástól a SwimSeal™ fülcseppig
 

Kérdés: Miért kell védeni a fülünket?

Kevesen tudják, hogy a hallójáratot ugyanolyan bőrréteg fedi, mint a kültakarónkat, csak ez a retag sokkal vékonyabb. Könnyen föllazul a hallójáratba jutott víz hatására. Fülünk egy vékony viaszréteget is termel, ami a hallójáratok falát fedi. A vízzel való érintkezés ezt a réteget elhasználja és gyengíti. A természetes viaszréteg nélkül a víz bejut a hallójáratokba, irritációt, fertőzést okozva az érzékeny bőrfelületen. Ez gyulladáshoz, érzékenységhez és egyéb hallójárati problémákhoz vezet.
 

Kérdés: Mi az “úszófül” betegség (otitis externa)?

Az “úszófül betegség” (swimmer’s ear) a külső hallójárat uszodai, és természetes vizek okozta fertőzés miatt kialakuló kórkép. Igen fájdalmas, orvosi kezelésre (antibiotikum, szteroid) szoruló betegség.
 

Kérdés: Milyen tünetei vannak az úszófül betegségnek?

Fájdalom, váladékozás, kellemetlen érzés, viszketés és a gyulladás a leggyakoribb tünetek.
 

Kérdés: Mi okozza az úszófül betegséget?

A leggyakoribb ok a szennyezett víz bejutása a hallójáratba. A víz megszorul a hallójáratban a zuhanyzás, úszás vagy búvárkodás során, ez fertőzéshez, így fülgyulladáshoz vezethet.
 

Kérdés: Hogyan lehet az úszófül betegséget kezelni?

A megelőzés a legjobb módszer a probléma kezelésére, azonban ha fertőzés áll fenn, feltétlanül forduljon orvoshoz!
  

Kérdés: Mit tudok használni, hogy megvédje a fülemet? 

Ellentétben sok más fülcseppel, a SwimSeal védő fülcseppet a vízbemenetel előtt kell használni. A SwimSeal védő fülcsepp, amely orvosi szilikon olajat és teafaolajat tartalmaz, befedi a külső hallójáratot, víztaszitó és mikróba ellenes réteget képez. Ez külön védelmi funkciót biztosít a fülzsír természetes védő funkciója mellett.
 

Kérdés: Miért tartalmaz SwimSeal teafa olajat? 

Teafaolaj természetes antibakteriális fertőtlenítőket, úgynevezett terpenoidokat tartalmaz, amelyek egyrészt elölik a kórokozókat és gyulladáscsökkentőként is működnek. A teafaolaj a SwimSeal fülcseppben védi a hallójárat az olyan fertőző mikoorganizmusokkal szemben, mint a gombák, baktériumok es vírusok.
 

Kérdés: könnyen kezelhető a SwimSeal?

A SwimSeal fülcseppet sokkal könnyebb használni, mint sok másikat. Egyszerűen 2-3 cseppet cseppentsen mindkét fülébe, mielőtt vízbe megy, és az Ön füle védve van. Folyamatos vízzel való érintkezés esetén minden 2-3 órában meg kell ezt ismételni.
 

Kérdés: Mindenki használhatja SwimSeal-t?

Függetlenül attól, hogy aktívan űzünk-e vizisportokat, vagy egyszerűen csak szeretünk víz közelében tartózkodni, a SwimSeal olyan termék, amit ajánlott használnia. Fülsérülés esetén, lyukas dobhártyával, terhesség, vagy szoptatás ideje alatt a SwimSeal használata nem ajánlott. Gyermekek is használhatják 6 hónapos kortól.