Fülünkről és annak védelméről

fulvedelem

Biztosan emlékszünk arra, mikor gyermekként az úszás óra után nagyon fájt a fülünk vagy arra is, mikor a nyaralásból hazatérve édesanyánk meleg sóval próbálta enyhíteni tüneteinket. Sajnos nemcsak gyermekként szenvedhetünk a víz okozta fülproblémák miatt: a versenyszerűen sportolóktól, a gyermekeken át, a víz mellett nyaralókig mindenki ki van téve a gyulladás veszélyének. Azonban ma már van egy segítség, mellyel megelőzhető a vizek okozta fájdalmas fülgyulladás: ez pedig nem más, mint a SwimSeal fülcsepp.
 


De miért okoz a víz fülgyulladást?
A fülünk külső hallójáratát egy vékony, olajos réteg, a fülzsír fedi, mely védi a külsőfület. Sajnos a fülzsír vízben bizonyos fokig oldódik, így ha huzamosabb ideig tartózkodunk a vízben, akkor ez a védőréteg eltűnik, a víz bejut a hallójáratba és fellazítja az azt borító vékony bőrréteget. A fellazult bőrrétegen könnyen átjutnak a kórokozók, gyulladást vagy más betegségeket okozva. Az uszodai vizek klórtartalma tovább erősíti ezt a folyamatot.
A természetes fülzsír biztosította védőréteg nemcsak a víz miatt tűnhet el, hanem más betegségek (mechanikai és kémiai károsodás, allergia, cukorbetegség) is elvezhetnek a zsírréteg elvesztéséhez, mivel sokszor e betegségek tüneteként a fülzsír- és faggyúmirigyek sorvadása is felléphet.
 
Miben segít a SwimSeal?
A SwimSeal ugyan nem gyógyszer, tehát a kialakult gyulladást már nem gyógyítja (sőt! használata tiltott a fertőzés kialakulása esetén), viszont meg lehet vele előzni a külső fül begyulladását. Leginkább tehát az uszodai és a természetes vizek okozta irritációk/fertőzések megelőzésére szolgál. Ez a fülcsepp egy víztaszító és oldhatatlan védőréteget képez a hallójáratban. Másik összetevője a teafaolaj erejét használja fel, mely ismerten mikróba ellenes hatású. Tehát teljesen úgy működik, mint a fülzsír. Védőréteget képez, de nem halmozódik fel a fülben. És még egy jó hír: alkoholt sem tartalmaz.
 
Kereskedelemben 7,5 ml-es cseppentős flakonban találjuk meg. 1 flakont pedig 80-90 alkalommal felhasználhatjuk. (alkalmanként 2-3 csepp mindkét fülbe, a cseppentést 2-3 óránként meg kell ismételni).