Gyik

Bárki használhat SwimSeal fülcseppet?

A SwimSeal fülcseppet bárki használhatja, életkortól függetlenül. Gyermekeknek is ajánlott, tekintettel arra, hogy ők többet tartózkodnak vízben, víz alatt. Akár aktív sportoló, vagy csak pancsolni vágyó felnőtt, gyerek a SwimSeal fülcsepp az ideális termék. Amennyiben tubus van a fülben, vagy lyuk a dobhártyán a SwimSeal használata NEM ajánlott. 

 

Miért kell a fület védeni? Miért okoz a víz kellemetlen, olykor fájdalmas érzést, irritációt, amikor a fülbe kerül?

A hallójárat sejtjei fülzsír választanak ki, amely vékony rétegben bevonva a hallójárat bőrének érzékeny felszínét védelmet biztosít mindaddíg, amíg ez a felület száraz. Amikor víz kerül a fülbe, ez a réteg leválik. Ilyenkor a víz odatapad bőrréteghez és nem tud kifolyni. Ekkor a bőrréteg felpuhul és utat enged a hallójáratban természetesen lévő és a beszorult vízbenlévő mikroorganizmusoknak, irritációt, gyulladást okozva.

 

Hogyan működik?

A SwimSeal fülcsepp két összetevőből áll: orvosi szilikon olaj (polisziloxán) és természetes teafa olaj. A szilikon olaj egy vékony, vízhatlan réteget képez a teljes hallójárat felületén, ezáltal megakadályozza a víz bejutását, illetve a víz negtapadását. A teafa olaj, ismert antimikróbás hatása révén, megakadályozza a mikróbák szaporodását. A SwimSeal fülcsepp kettős védőhatást biztosít: 1. mehanikai és 2. Mikrobiális védőhatást.

 

Mi az a “külsőfül gyulladás” (otitis externa)?

A külső hallójárat-gyulladás (otitis externa) a külső hallójárat fertőzése.

A betegség érintheti az egész hallójáratot, mint a diffúz külső hallójárat gyulladásban, vagy annak csak egy kis területét, mint a furunkulus vagy a pattanás esetében.

 

Mi okozza a “külsőfül gyulladást” (otitis externa)?

Sokféle baktérium, vagy ritkábban gomba okozhat diffúz külső hallójárat gyulladást. Bizonyos emberek, pl. az allergiában, pikkelysömörben, ekcémában vagy fejbőr-gyulladásban szenvednek különösen hajlamosak erre a betegségre. Ha a külső hallójárat megsérül tisztítás közben, vagy víz, illetve a fület ingerlő szerek (pl. hajlakk, hajfesték) jutnak be, külső hallójárat gyulladás alakulhat ki. A kórkép különösen gyakori úszás, strandolás, szörfözés, búvárkodás után (ezért néha uszodabetegség nek is nevezik). Füldugók és hallókészülékek használatakor a betegség esélye megnő, főleg, ha az eszközöket nem tisztítják megfelelően.

 

Melyek a “külsőfül gyulladás” (otitis externa) tünetei?

A betegség tünetei a viszketés és a fájdalom. Néha kellemetlen szagú fehér vagy sárga váladék szivárog a fülből. A külső hallójárat bőre néha egyáltalán nem duzzad meg, máskor enyhe duzzadás tapasztalható, néha viszont annyira megduzzad, hogy teljesen elzáródik. Ha a hallójárat megduzzad, vagy gennyel és szövettörmelékkel telik meg, hallásromlás lép fel. A hallójárat általában érzékeny, és fájdalommal jár, ha a fülkagylót (pinna) meghúzzák, vagy a külső hallójárat előtti bőrrel fedett kiemelkedést megnyomják. A külső hallójáratot otoszkóppal (a külső hallójárat és a dobhártya vizsgálatára használatos eszköz) vizsgálva a bőr pirosnak és duzzadtnak látszik, körülötte esetleg genny és szövettörmelék lehet.

A furunkulusok súlyos fájdalmat okoznak. Mikor megrepednek, kevés vér és genny szivároghat a fülből.

 

A SwimSeal fülcsepp meggyógyítja a fülfájást?

Nem! A SwimSeal fülcsepp nem gyógyszer. A SwimSeal fülcseppet a hallójárat gyulladásának megelőzésre fejlesztették ki fül,-orr,-gégész szakorvosok. Használatával garantáltan megelőzhető a hallójárat gyulladása. Ha már begyulladt, azonnal forduljon szakorvoshoz!